Köp mina recept

Lammfärsfyllda auberginehalvor med fårost

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Det kändes som att barnen inte skulle gilla den här maträtten, förmodligen på grund av chilin. Så fel jag hade. De åt för glatta livet, speciellt Betty njöt ordentligt. Tror att hon diggar lamm!

Lammfärsfyllda auberginehalvor med fårost

Ingredienser till 4 personer:

  • 4 mindre aubergine
  • Salt
  • Kokosolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram lammfärs
  • 4-500 gram krossade tomater
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes (kan ersättas mot färsk chili eller sriratcha)
  • Peppar och herbamare efter smak, men ca 1 tsk är riktmärket
  • Fårost eller annan ost du gillar, exempelvis parmesan eller prästost om du äter mejeri.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela auberginen, gröp ur innanmätet med en sked, eller skär försiktigt ut det, spara ca 1/2-1 cm mot kanterna.
  3. Bred på lite kokosolja och salta. Sätt sedan in i ugnen ca 15 minuter. Kortare tid än så om du gillar auberginen lite hårade, kanske ännu lite längre om du gillar auberginen väldigt mjuk, men tänk på att du ska fylla den senare.
  4. Hacka lök, vitlök, aubergineköttet och fräs i kokosolja. Tillsätt färsen och fräs även den.
  5. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, rosmarin, chiliflakes, peppar och herbamare. Låt koka ihop 10-15 minuter. Smaka sedan av med mera kryddor.
  6. Ta ut auberginen och fyll upp hålet med färsen. Riv över ost och ställ in i ugnen igen tills osten smälter.
  7. Servera med en god sallad och olivolja.

Jag har köpt en parmesan-liknande fårost eftersom barnen och jag mår bäst utan ko-mjölk. Väldigt smakrik och god! De flesta större matbutiker har ost gjord på både får och get, bara ge sig ut och leta. 🙂

Använder en jättefin ekologisk rosmarin från Herbaria.

Tips!

Gillade du det här receptet, kolla även in mina chevré och olivfyllda portabellosvampar

5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej 🙂 undrar lite när du skriver bara herbamare i recepten, menar du det rena saltet eller örtsalt då?

Det finns inget rent salt av märket A vogel (vad jag vet?) utan herbamare är örtsalt, salt mixat med grönsaker. Finns ju andra smaker av samma märke; trocomare och trocomare spicy. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök