Lesscarbs Lesscarbs
Lamm- och rättikapanna

Lamm- och rättikapanna

Denna mejerifria och supersmarriga allt-i-ett-panna är en riktig fröjd för gommen och vacker att se på tack vare den gula färgen. Går enkelt att svänga ihop och passar bra i matlådan!

Till 4 personer:

  • 1 stor rättika ca 500 gram
  • 400 gram lammfärs
  • 1 tsk herbamare
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
  • Peppar samt kokosolja till stekning

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en kastrull.
  2. Skala rättikan och skiva tunt eller använd matberedare med skärblad. Ca 3 mm tjocka bitar hade jag.
  3. Koka dem i vattnet som du saltar, koka cirka 5 minuter.
  4. Under tiden fräser du lammfärsen i kokosolja.
  5. Tillsätt sedan alla övriga ingredienser. Låt bubbla ihop cirka 5-10 minuter.
  6. Häll av rättikan ordentligt och häll sedan ner i köttfärsen. Låt bubbla en stund till, cirka 5 minuter. Smaka på rättikan så den är mjuk.

Tips: Du kan använda vilken färs du vill och ersätta rättikan med exempelvis kålrabbi eller blomkål.

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera