Kycklingsallad med parmesanmajonnäs

Kycklingsallad med parmesanmajonnäs – krämigt o gott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Sallad är min stora passion i livet skulle jag utan tvekan kunna säga. Så gott med krisp som möter mjukt, saftigt möter krämigt… Med en krispig sallad och 10-sekundersmajonnäs kan du skapa vilken underbar sallad som helst.

Kycklingsallad med parmesanmajonnäs

Ingredienser till två personer:

  • 200 gram krispig sallad, som exempelvis cosmopolitan eller romansallad
  • 1 röd lök (lägg den gärna i vatten så det beska försvinner)
  • 2 tomater
  • 1 näve oliver
  • Några msk torrostade frön, jag valde solrosfrön (torrosta i en panna några minuter)
  • Hyvlad parmesan efter smak
  • Basilikablad eller andra örter du gillar
  • 2 kalla kycklingfiléer i bitar, kryddade med vad du önskar, jag brukar krydda 1 kg kycklingfilé med lite olika kryddor, som paprikapulver, curry, Heureka eller timjan. Tillagar den i 175 grader tills de når 72 grader, tar ca 15 minuter.

Dressingen:

Gör så här

  1. Stavmixa samman parmesan och majonnäsen.
  2. Smaka av med citron och tillsätt lite vatten för att den ska bli något rinnigare.
    Gör det droppvis så den inte blir för rinnig. Jag vill ha den tjock och krämig.

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla även in mitt recept på tonfisksallad med tahini

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök