Lesscarbs Lesscarbs
Kycklingsallad med parmesanmajonnäs – krämigt o gott!

Kycklingsallad med parmesanmajonnäs – krämigt o gott!

Sallad är min stora passion i livet skulle jag utan tvekan kunna säga. Så gott med krisp som möter mjukt, saftigt möter krämigt… Med en krispig sallad och 10-sekundersmajonnäs kan du skapa vilken underbar sallad som helst.

 

 

Kycklingsallad med parmesanmajonnäs

 

Ingredienser till två personer:

  • 200 gram krispig sallad, som exempelvis cosmopolitan eller romansallad
  • 1 röd lök (lägg den gärna i vatten så det beska försvinner)
  • 2 tomater
  • 1 näve oliver
  • Några msk torrostade frön, jag valde solrosfrön (torrosta i en panna några minuter)
  • Hyvlad parmesan efter smak
  • Basilikablad eller andra örter du gillar
  • 2 kalla kycklingfiléer i bitar, kryddade med vad du önskar, jag brukar krydda 1 kg kycklingfilé med lite olika kryddor, som paprikapulver, curry, Heureka (kryddblandning från Herbaria, se nedan) eller timjan. Tillagar den i 175 grader tills de når 72 grader, tar ca 15 minuter.

Dressingen:

 

Gör så här

  1. Stavmixa samman parmesan och majonnäsen.
  2. Smaka av med citron och tillsätt lite vatten för att den ska bli något rinnigare.
    Gör det droppvis så den inte blir för rinnig. Jag vill ha den tjock och krämig.

 

Kycklingsallad med parmesanmajonnäs

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla även in mitt recept på tonfisksallad med tahini

Annons

Kommentera