Lesscarbs Lesscarbs
Kycklinglårfilé med balsamvinäger och dragon

Kycklinglårfilé med balsamvinäger och dragon

Ni gillade ju mitt enkla kycklinglårfilérecept som jag la upp häromdagen så jag passade på att slänga ihop ett till. Det är ju så bra att ha i kylen, räddar mina dagar till 100 %! Det är bara att krydda på för glatta livet, sedan lite ugn sen är det klart! Enkelt va? 

Den här gången hittade jag dragonen. Den är ju så god, men används oftast när jag gör min extra enkla bea. Men det är ju en krydda som passar utmärkt till kyckling. Balsamvinäger tycker jag blir så gott på kyckling, det ger en härlig syra och fyllighet.

Så här gjorde jag:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 900 gram kycklinglårfilé på en plåt, tätt mot varandra.
  3. Salta, ringla över balsamvinäger (mängd inte så noga). Rör runt lite grann så allt blandas.
  4. Strö över rikligt med dragon. Sprid ut kycklingen på plåten.
  5. Ställ in i ugnen cirka 15-20 minuter, kolla gärna med sticka, de ska vara 72 grader i mitten.

 

Gott till

 

Lesscarbs sallad LCHF

ost_majo

Annons

2 Responses to Kycklinglårfilé med balsamvinäger och dragon

Kommentera