Lesscarbs Lesscarbs
Kycklinggryta med örter/bladspenat serveras med stekt blomkålsris

Kycklinggryta med örter/bladspenat serveras med stekt blomkålsris

Detta kallar jag snabbmat. Lyxigt och gott på under 20 minuter. Passar hela familjen, ställ fram chiliflakes på bordet så kan alla anpassa styrkan själva!

Till två hungriga personer (eller ett barn och två mindre hungriga personer)

  • 2 kycklingfiléer
  • 200 g färskost med smak av vitlök och örter
  • 2 dl dl vatten (går även att ta grädde eller liknande)
  • Några rejäla nävar färsk bladspenat
  • Salt, peppar, chiliflakes
  • 1/2 blomkålshuvud
  • Smör till stekning

Gör så här:
Skiva kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor. Bryn dem i smör. Häll sedan över färskosten, vattnet och kryddor och låt puttra cirka 10 minuter. Precis innan servering rör du ner bladspenaten.

Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet. Stek i smör några minuter.

Annons
banner-mataventyret-bok

Kommentera