Lesscarbs Lesscarbs
Korv med zucchini/blomkålsmos

Korv med zucchini/blomkålsmos

Idag rensade jag skåpen efter två veckor utomlands med lite hjälp av en snäll granne som bidrog med ekologisk korv. Härligt med fina grannar och skåprensning, speciellt när resultatet blev så bra!

Till fyra personer:

  • 2 gula lökar
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 zucchini
  • 50 gram smaklös kokoslja
  • Salt efter smak
  • 1 msk blandade örter (frysta funkar bra)
  • Ca 500 gram kryddig korv med hög kötthalt

Gör så här:

  1. Skär löken i båtar och stek den i kokosolja så den blir lite knaprig och gyllene, ca 10-15 minuter på svag värme, tänk rostad lök.
  2. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten, cirka 5-8 minuter. Lägg i skalad zucchini de sista minuterna.
  3. Häll av vattnet, låt ånga av med värmen på några minuter.
  4. Tillsätt Kokosolja och stavmixa slätt, eller stöt moset med en potatisstomp. Tillsätt örterna och smaka av med salt.
  5. Picka korvarna så de inte spricker, stek dem.

 

Annons
banner-mataventyret-bok

2 Responses to Korv med zucchini/blomkålsmos

  • Hej!
    Jag följer Paleo och var sugen på att äta korv ikväll: ”åhhh herrejäsus vad gott det var!”.
    Tack så mycket för en jättegod recept!!! Ska stark rakomandera den! Trevlig kväll

Kommentera