Lesscarbs Lesscarbs
Korv med zucchini/blomkålsmos – perfekt sommarmiddag!

Korv med zucchini/blomkålsmos – perfekt sommarmiddag!

Idag rensade jag skåpen efter två veckor utomlands med lite hjälp av en snäll granne som bidrog med ekologisk korv. Härligt med fina grannar och skåprensning, speciellt när resultatet blev så bra!

 

 

Korv med zucchini/blomkålsmos

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 2 gula lökar
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 zucchini
  • 50 gram smaklös kokoslja
  • Salt efter smak
  • 1 msk blandade örter (frysta funkar bra)
  • Ca 500 gram kryddig korv med hög kötthalt

 

 

Gör så här

  1. Skär löken i båtar och stek den i kokosolja så den blir lite knaprig och gyllene, ca 10-15 minuter på svag värme, tänk rostad lök.
  2. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten, cirka 5-8 minuter. Lägg i skalad zucchini de sista minuterna.
  3. Häll av vattnet, låt ånga av med värmen på några minuter.
  4. Tillsätt Kokosolja och stavmixa slätt, eller stöt moset med en potatisstomp. Tillsätt örterna och smaka av med salt.
  5. Picka korvarna så de inte spricker, stek dem.

 

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du definitivt kolla in mitt recept på LCHF/paleo korvrulle

 

Annons

2 Responses to Korv med zucchini/blomkålsmos – perfekt sommarmiddag!

  • Hej!
    Jag följer Paleo och var sugen på att äta korv ikväll: ”åhhh herrejäsus vad gott det var!”.
    Tack så mycket för en jättegod recept!!! Ska stark rakomandera den! Trevlig kväll

Kommentera