Lesscarbs Lesscarbs
Kål med salami och alioli

Kål med salami och alioli

Jag har turen att ha min mans morbror som gör egen salami till oss. Den är så god och tillsatsfri såklart, gjord på gammalt vis. Den finns med i den här rätten, men du tar helt enkelt det du har hemma. Det här kanske är bland det snabbaste och billigaste som går att hitta till lunch. 

Till 2 personer:

  • Ca 1/2 huvud savoykål (du kan ta vilken kål du vill, men något mindre om det är en kompaktare kål som vitkål)
  • 100 gram valfritt kött
  • 1 sats 10 sekunders majonäs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Smör/kokosolja att steka i
  • Herbamare

 

Gör så här:

  1. Skär kålen och köttet i mindre bitar.
  2. Stek kålen i smör eller kokosolja tills den blir gyllene, smaka av med herbamare.
  3. Gör 10 sekunders majonäsen medan kålen steker. Allt kommer inte gå åt till 2 personer, men den håller en vecka i kylen och kommer garanterat gå åt snabbt. Pressa i valfri mängd vitlök. Men tänk på att den blir starkare om den får så och dra.
  4. Lägg i köttet de sista minutrarna så den blir varm. Klart!
Annons

Kommentera