Lesscarbs Lesscarbs
Indisk kyckling med kokos- och chili – mejerifritt/paleo

Indisk kyckling med kokos- och chili – mejerifritt/paleo

Denna rätt tar mig tillbaka till alla de gånger jag varit i Indien (5 gånger) och både lagat och ätit mat där. Alltid lika gott med något indiskt och speciellt på höst- och vinter!

 

 

Indisk kyckling med kokos- och chili

 

Ingredienser till fyra personer:

  • 1 stor gul lök
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk chiliflakes
  • 50 gram färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 gram kycklinglårfilé
  • 2 dl vatten (1 i mixern och 1 till såsen)
  • 3 dl kokosmjölk
  • Kokosolja att steka i
  • Salt
  • 1 blomkålshuvud
  • Salt

 

Gör så här

  1. Skär löken och bryn den gyllene i kokosolja.
  2. Skala ingefäran och vitlök och riv dem på det fina på rivjärnet.
  3. Tillsätt ingefäran, vitlök, kokosflingor, garam masala och chiliflakes i pannan och låt blandningen få färg utan att brännas.
  4. Stavmixa ovanstående blandning med 1 dl vatten till en finare massa.
  5. Skär kycklingen och bryn den i kokosolja. Tillsätt kokosblandningen du just missade, tillsätt den sista dl vatten samt kokosmjölk. Låt puttra på svag värme tills kycklingen är mör, cirka 15 minuter, smaka sedan av med salt.
  6. Medan grytan puttrar river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet, och steker några minuter i kokosolja, salta efter smak. Jag gillar när det finns lite tugg kvar i blomkålen. Testa dig fram.

 

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du även kolla in min chipotlegryta

Annons

Kommentera