Lesscarbs Lesscarbs
Hönsfärsbullar med fetaost, vitkål på 2 sätt och tomatsalsa

Hönsfärsbullar med fetaost, vitkål på 2 sätt och tomatsalsa

Jag hittade ekologisk hönsfärs billigt sist jag handlade, så igår blev det något riktigt gott som hela familjen älskade. Betty och Sixten vill inte ha vitkål (ugnsbakad) så då får de vitkålsmos, vilket de äter med god aptit… Ibland måste man inte säga allt.

Till 6 personer (eller fyra och 3 matlådor)

Jag hittade 2 paket hönsfärs så därför jag gjorde en stor sats, men du kan givetvis frysa ett gäng bullar om det blir för mycket.

Gör så här:

  1. Finhacka löken eller kör den i matberedare.
  2. Blanda samma allt utom fetaost till en smidig färs (den blir kladdig)
  3. Hacka fetaosten i ca 1×1 cm stora bitar, blanda runt.
  4. Forma med fuktiga händer köttbullar som pingisbollar ungefär, mina var lite större än så.
  5. Stek i smör eller ghee tills de fått fin färg runt om. Sänk sedan värmen och låt dem bli 72 grader i mitten. Jag la på ett lock några minuter.

Tillbehören jag serverade var vitkålsmos, ugnsstekt vitkål och tomatsalsa (har kommit på att den blir ännu godare om man reducerar tomatkrosset i kastrull innan så den blir lite tjockare och fylligare i smaken). Servera en god olivolja till för att öka fettet.

Smaklig måltid!

 

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera