LCHF bröd

Fiskburgare med ingefära och chili – sommarfavorit!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Fiskburgare med ingefära och chili måste vara sommarens fiskburgare som är perfekta för grillen, i en matlåda eller i en wrap. De funkar bra kalla och varma.

Fiskburgare med ingefära och chili är en variant på flera andra fiskburgare som jag har här på lesscarbs.se. Jag har även ett recept på mildare fiskburgare i min kokbok Det stora Matäventyret samt dessa  smarriga varianter som jag serverar med wok och en god majonnäs. Du behöver ju såklart inte ha bröd till utan du kan ju servera med vitkålsmos eller vad du nu är sugen på.

Fiskburgare med ingefära och chili

  • 400 gram vit fisk, Alaska pollock fungerar utmärkt.
  • 1 dryg tsk Herbamare
  • Ca 1 msk finriven ingefära
  • Knappt 1/2 tsk gurkmeja (kan uteslutas
  • 1-2 tsk röd chilisås (exempelvis denna från skånsk chili)
  • 2 små ägg eller ett större
  • Peppar efter smak
  • Smör, ghee eller kokosolja att steka i
  • Grönsaker att ha i burgaren, jag hade gurka, sallad, tomat, ärtskott och rädisor

Vill du göra bröd till burgarna, vilket jag tror att du vill ska du klicka in här och följa receptet för The bröd – By Maria Emmerich (ett väldigt populära recept som jag översatt för några år sedan)

Majonnäsen jag gjorde var min majonnäs med chili, klicka på länken så kommer du dit. Vill du runda av med lite créme F eller yoghurt går det också bra!

Gör så här

  1. Följ receptet för bröden. Se länk längre upp.
  2. Kör samtliga ingredienser till burgarna i en blender till en jämn smet.
  3. Forma biffar, 6-8 st eller fyra superstora. Jag brukar använda en sked och sedan platta ut försiktigt med handskar på eftersom gurkmeja färgar av sig på naglarna (ilandsproblem jag vet, men har du inte fixade naglar som jag så kör på vettja)
  4. Stek på medelhög värme för yta, sänk sedan värmen för att steka klart på låg värme.
  5.  Gör majonnäsen och skär upp valfria grönsaker och tillbehör.
  6. Bygg ihop din burgare och servera!
Fiskburgare med ingefära och chili
Ungefär exakt såhär stor bit ingefära tog jag.
Fiskburgare med ingefära och chili
Bröden är redo att skäras upp.
Fiskburgare med ingefära och chili
Alla ingredienser är redo för några varv i blendern.
Fiskburgare med ingefära och chili
Färsen är klar och ska formas till!
Fiskburgare med ingefära och chili
Sådär ja, sedan ska de plattas till och formas snygga.
Fiskburgare med ingefära och chili
Allt redo för familjen att hugga in.
Fiskburgare med ingefära och chili
Biffarna får så fin färg som allt man har gurkmeja i. Nyttigt är det också.
Fiskburgare med ingefära och chili
Dags att hugga in… Mums!

Hoppas att du gillar receptet och att du blir sugen att testa! Du kan såklart smaksätta biffarna hur du vill, det är gott med örter i, lite ekologisk grillkrydda eller varför inte lite finhackade Wild Chips eller riven avrunnen zucchini i.

4.5/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Hej,
Det står att det ska vara chilisås i burgarna. Inom parentes står det exempelvis denna men inget namn eller bild. Vad använder du för sort?

Hej och tack för din kommentar! Jag har uppdaterat med en länk till den sås jag gillar och använder nu. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök