Enkla köttbullar

Enkla köttbullar – väldigt lätta att variera!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Förberedde matlådor till barnen till helgen när jag ska vara borta så ett stressmoment försvinner från Zarko. Skulle egentligen ha ätit en gryta till middag, men det köttet behövde tre gånger så lång tid än vanligt, så vi åt matlåde-maten istället. Så kan det bli ibland!

Enkla köttbullar

Ingredienser till ca fem personer:

  • 500 gram valfri färs, som exempelvis nöt, lamm, kyckling
  • 1/2 dl fibrex
  • 1 dl grädde
  • 1-1,5 tsk salt
  • Riktigt med peppar och smör att steka i.

Du kan sedan variera smaken genom att pressa i vitlök, spiskummin, örter, chili, kryddpeppar eller enbär.

Gör så här

  1. Blanda fibrex och grädde i en skål. Låt svälla några minuter.
  2. Blanda sedan samman allt och forma bullar i valfri storlek.
  3. Ge bullarna färg på högre värme, sänk sedan värmen för saftigare resultat.
  4. Klart!
    (Ska du exempelvis ha köttbullarna senare rekommenderar jag att du steker de på svag värme några minuter, de behöver inte bli genomstekta, så kan du steka dem färdigt vid servering).På bilden serverar jag köttbullarna med ångkokt broccoli, chipotlemajonäs och syrad rödkål.

Tips!

Vill du ha fler liknande recept? Kolla även in mina lammfärsbullar med fetaost eller mina kycklingköttbullar med timjan!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad har hänt. Har klarat att göra majo med stavmixer flera gånger. Nu har jag försökt vid tre olika tillfällen och den har skurit sig och blivit rinnig.
Har haft kalla ingredienser. Det enda som jag gjorde annorlunda de två första gångerna var att ha i salt.
Har inte haft riktig citron utan använt en flaska med citronsaft. Kan det vara det tro?
Tacksam för svar
Hälsningar Marie

Förtsätt med ditt goda arbete. Jag är nog inne på din sida varje dag ,ofta flera gånger. Det är så roligt.

Det kan absolut ha med den icke-äkta citronen att göra. Testa vanlig, samt prova att rädda med en äggvita så brukar de såsigaste majonäserna gå ihop. Tack för värmande ord. <3

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök