Currylax med broccolimos

Currylax med broccolimos – fräscht, enkelt och mejerifritt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Allt Gott och Bodystore

Mos passar så bra på hösten, värmande och gott. Sixten tycker mer om mosade grönsaker än hela, så det gäller att utnyttja situationen när man har chansen, vad Betty anbelangar går det ner (med god aptit) oavsett hur grönsakerna är tillagade.

Currylax med broccolimos

Ingredienser till fyra personer:

  • 800 gram laxfilé
  • 3-4 msk Jaipurs Färger
  • 750 gram broccoli (jag använde fryst)
  • Smaklös kokosolja
  • Salt
  • 1 salladsmix
  • Valfria grönsaker till salladen
  • Olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp vatten till broccolin.
  3. Salta laxfilén, man behöver oftast lite mer salt än vad man tror.
  4. Rulla köttsidorna i curryn och baka laxen till 52-56 grader, cirka 12-15 minuter, använd gärna termometer.
  5. Koka broccolin cirka 3-5 minuter. Sila av allt vatten, Tillsätt cirka 2 msk smaklös kokoslja, stavmixa slätt och smaka av med salt.
  6. Servera med en god sallad, gärna med olivolja på.
Currylax med broccolimos
Jag brukar använda denna ljuvliga curry från Herbaria.

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min lax- och sparrispizza

4.5/5 (4 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök