Lesscarbs Lesscarbs
Brysselkål i ugn med extra allt!

Brysselkål i ugn med extra allt!

Det här är en av mina paradrätter, som jag och min man åt som tokar innan vi fick barn. Sedan åt vi den då och då och nu insåg vi hur gott det är och hur vi saknat den här rätten. Till min stora förtjusning är brysselkål en av Bettys stora favoriter också, så det känns ju såklart väldigt roligt! 

Det här är ju mer ett koncept än ett recept, men jag ska berätta hur jag brukar göra 🙂

Du behöver: 

  • Färsk brysselkål (1 påse/nät)
  • Ekologiskt bacon/sidfläsk (1/2-1 pkt)
  • Valfri hård lagrad ost, som parmesan eller pecorino (getost)
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar.
  3. Lägg på en plåt, ringla över olivolja och salt
  4. Baka i ugnen ungefär 15 minuter. De sista 5-8 minuterna lägger du även i baconet i ugnen i valfri storlek och mängd.
  5. Blanda runt och lägg upp på ett stort fat. Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd ost, svartpeppar och olivolja.

Vi brukar äta detta som en enklare middag, men funkar ju såklart som en del i en större måltid/som ett tillbehör. Jag kan äta 5 kilo av detta själv, haha! 😉

 

Annons
banner-mataventyret-bok

8 Responses to Brysselkål i ugn med extra allt!

Kommentera