Broccoli/keso/bacongratäng

Broccoli/keso/bacongratäng – härligt krämig med sälta!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Både jag och min man Zarko älskar denna gratäng i matlåda. Dels för att den är enkel att göra, dels för att den är supergod.

Broccoli/keso/bacongratäng

Ingredienser till 4 portioner:

  • 500 gram broccoli (färsk)
  • 100 gram bacon (av gris eller kalkon)
  • 1 valfri lök (jag hade en färsk gul sommarlök)
  • 300 gram keso (har du en burk på 250 g funkar det också)
  • 5 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk sriratcha (eller annan stark chili, eller uteslut helt)
  • Salt och peppar
  • 3 dl riven ost

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela broccolin i mindre bitar (skala stammen och använd även den) och lägg i en ugnsfast form. (alternativt direkt i glasmatlådor)
  3. Fräs baconet några minuter i en panna och lägg sedan på broccolin.
  4. Skär löken i mindre bitar och lägg ägen den i formen.
  5. Klicka ut keso i fomen.
  6. Blanda ägg, grädde, sriratcha, salt och peppar. Häll i formen.
  7. Toppa med osten.
  8. Grädda cirka 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg. Jag gillar broccolin lite hårdare.

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla även in min korv- och broccolilåda/gratäng

3.5/5 (15 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök