Lesscarbs Lesscarbs
Blomkålstoast – LCHF/glutenfritt och ändå supergott!

Blomkålstoast – LCHF/glutenfritt och ändå supergott!

Det här är inte mitt påfund, utan något jag hittade på Youtube. Riktigt bra bas för alla de goda varma mackor många vill ersätta. Detta går också att ha som pizzabotten.

 

Blomkålstoast

 

Ingredienser till fyra toast:

  • 1 mindre blomkålshuvud
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • 1/2-1 tsk salt
  • Smör till stekning
  • Fyllning

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-210 grader.
  2. Kör blomkålen fint i matberedare.
  3. Blanda samman samtliga ingredienser och fördela åtta högar på två plåtar, forma till fyrkanter.
  4. Grädda 15-20 minuter tills de fått ganska mycket färg (men såklart inte är brända)
  5. Ta försiktigt loss en toastskiva med stekspade, flytta den till en stekpanna med smör, skiva på ostskivor och annan fyllning du vill ha (avsluta med ost så toasten klibbar ihop med den övre toasten som du lägger på toppen)
  6. Stek försiktigt på båda sidorna.
  7. Klart!
    Servera gärna med sallad.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet,

kolla även in min supergoda blomkålspizza utan ost

 

Annons

10 Responses to Blomkålstoast – LCHF/glutenfritt och ändå supergott!

Kommentera