Lesscarbs Lesscarbs
Smulpaj LCHF

Smulpaj LCHF

Smulpaj är så gott och så enkelt! Här kommer en variant som alltid uppskattas av min familj och mina vänner. Tryck nedan för att komma till receptet.

Ingredienser till en smulpaj LCHF:

  • 500 g rabarber/bär
  • Knappt 1/2 dl sötning (till rabarber, till bär tar jag ännu mindre)
  • 100 g smör
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hela mandlar grovt hackade
  • 1 msk sötning

Gör din smulpaj LCHF så här:

  1. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. Hacka rabarberna och lägg i valfri form, bären lägger du ner som de är. Häll på sötning. Väljer du rabarber brukar jag förgrädda dem i ugnen tills de mjuknat, ca 15-20 minuter beroende på stort och fasthet.
  3. Blanda undertiden ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela över kakan och ställ tillbaka i ugnen tills smultäcket fått fin färg, ca 15 minuter.

Servera gärna med min goda mejerifria vaniljsås!

Annons

2 Responses to Smulpaj LCHF

Kommentera