Lesscarbs Lesscarbs
Smulpaj LCHF – en supersmarrigt sommardessert!

Smulpaj LCHF – en supersmarrigt sommardessert!

Smulpaj är så gott och så enkelt! Här kommer en variant som alltid uppskattas av min familj och mina vänner. Tryck nedan för att komma till receptet.

 

 

Smulpaj LCHF

 

Ingredienser till 1 paj:

  • 500 g rabarber/bär
  • Knappt 1/2 dl sötning (till rabarber, till bär tar jag ännu mindre)
  • 100 g smör
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hela mandlar grovt hackade
  • 1 msk sötning

 

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. Hacka rabarberna och lägg i valfri form, bären lägger du ner som de är. Häll på sötning. Väljer du rabarber brukar jag förgrädda dem i ugnen tills de mjuknat, ca 15-20 minuter beroende på stort och fasthet.
  3. Blanda undertiden ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela över kakan och ställ tillbaka i ugnen tills smultäcket fått fin färg, ca 15 minuter.

Servera gärna med min goda mejerifria vaniljsås!

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min superenkla chokladpaj

 

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Smulpaj LCHF

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Smulpaj LCHF – en supersmarrigt sommardessert!

Kommentera