smulpaj

Smulpaj LCHF

Categories Lchf Godsaker

Smulpaj är så gott och så enkelt! Här kommer en variant som alltid uppskattas av min familj och mina vänner. Tryck nedan för att komma till receptet.

Ingredienser till en smulpaj LCHF:

  • 500 g rabarber/bär
  • Knappt 1/2 dl sötning (till rabarber, till bär tar jag ännu mindre)
  • 100 g smör
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hela mandlar grovt hackade
  • 1 msk sötning

Gör din smulpaj LCHF så här:

  1. Sätt på ugnen 175 grader.
  2. Hacka rabarberna och lägg i valfri form, bären lägger du ner som de är. Häll på sötning. Väljer du rabarber brukar jag förgrädda dem i ugnen tills de mjuknat, ca 15-20 minuter beroende på stort och fasthet.
  3. Blanda undertiden ihop ingredienserna till smuldegen. Fördela över kakan och ställ tillbaka i ugnen tills smultäcket fått fin färg, ca 15 minuter.

Servera gärna med min goda mejerifria vaniljsås!

Hej! Jag älskar mat och matlagning, och vill med Lesscarbs.se inspirera, hjälpa och underlätta andras vardag. Se mer om mig eller signa upp för mitt nyhetsbrev.

2 kommentarer om “Smulpaj LCHF

  1. Tack för att du delar med dig av dina recept! Vad använder du för sötning? Jag tänker på vad som är bäst med tanke på framförallt barn. Tack igen😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.