Lesscarbs Lesscarbs
Rabarberpaj med mandelkräm

Rabarberpaj med mandelkräm

Jag älskar denna mandelkräm som passar toppen till de flesta pajer och i andra mjuka kakor. Rabarbern talar ju sitt eget språk, passar till det mesta!

Ingredienser till en paj (form 18 cm):

Pajbotten:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 40 g smör
  • 1/2 msk sötströ

Mandelcréme:

  • 75 g mandelmjöl
  • 75 g ägg (detta motsvarar cirka ett normalstort ägg)
  • 75 g smör
  • 2 msk sötströ

150 g rabarber + lite sötning och 150 g jordgubbar.

Gör så här:
Blanda samman allt till pajbotten, tryck ut i formen och ställ in i frysen ca 10 min så den stelar. Lägg in i ugnen 170 grader i sju minuter.

Vispa samman allt till mandelcrémen med en elvisp och spritsa/bred ut i pajskalet. Ställ in i ugnen ytterligare 12 minuter. Skär rabarbern, blanda med lite sötning, jag tog ca 1/2 msk sötströ till mängden rabarber. Fördela rabarbern över pajen och in i ugnen igen ca 10 min. Garnerna med jordgubbar och ätliga blommor.

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Rabarberpaj med mandelkräm

  • Jag ser i dina recept att du mest använder dig av viktmått i stället för mängdmått. Jag har förståelse för det, för det blir mer exakt i många fall. Fast lite jobbigare tycker jag, men kanske det är en vanesak. Jag får väl pröva dina härliga recept och se hur det fungerar. Jag har en liten fin digitalvåg, så jag ska inte klaga. MEN 75 g ägg, där går jag bet. Du menar väl utan skal förstås, eller ……? Vist, ägg kan variera i storlek men man brukar räkna med normalstora i recept. Jag har aldrig upplevt det som problem när jag bakat. Det här kändes lite jobbigt. Hur tänker du där?
    Med vänliga hälsningar
    Birgitta

    • Hej! Att väga är som du säger en vanesak, men jag håller med 75 gram ägg, haha låter ju helknasigt. Men jag menar ju i knäckt form och det borde rimlitvis motsvara ett normalstort ägg. Tack för ditt påpekande, ska ändra receptet. Kram Fanny

Kommentera