Lesscarbs Lesscarbs
Rabarberkompott – superenkelt och snabbt

Rabarberkompott – superenkelt och snabbt

Min mammas rabarber kommer väldigt tidigt på våren, och jag älskar rabarber i alla former. Hur gott är det inte med rabarberkompott, syrlig och krämig på samma gång? Ät som den är, rippla i din egen glass, ha i smoothie, toppa en chiapudding eller ät den som den är med en skvätt grädde.

 

 

Rabarberkompott

 

Ingredienser:

  • 200 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 1,5 msk sötströ (testa dig fram beroende på syrlighet i rabarbern)

 

Gör så här

  1. Koka rabarbern tillsammans med vatten och sötströ på medelvärme ca 10-15 min, (beroende på vilken konsistens du gillar).
  2. Klart!

Ett tips för en mer ”spännande” konsistens är att slänga i rabarbern lite olika tider i kastrullen. Du kan också tillsätta 1 dl hallon i kompotten.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du även kolla in min rabarber- och hallonkompott eller rabarberpaj

Annons

2 Responses to Rabarberkompott – superenkelt och snabbt

Kommentera