Lesscarbs Lesscarbs

Tips till fars dag!

Pappas fräscha tårta

Pappas fräscha tårta

Min pappa är helt galen i denna dessert. Alltid när vi pratar om någon dessert kommer kommentaren ”lite fräsch tårta kanske” Egentligen skulle jag väl kalla detta limepaj. Men den går under namnet ”fräscha tårtan” så den får fortsätta heta det ett tag till. Väldigt enkel och god!

Till en tårta 24 cm:

Gör så här:

  1. Följ receptet för pajskalet. Låt svalna helt.
  2. Vispa grädden hårt.
  3. Tvätta limen noga, riv skalet och pressa ut saften ner i en liten skål.
  4. Blanda limesaft och sötning tills sötningen löst sig.
  5. Separera äggulorna och spara vitorna i en burk (du kan använda dem till andra recept, här finns massor av tips)
  6. Blanda samman grädden, äggulorna, och limeblandningen och häll ner i pajskalet
  7. Ställ in i frysen minst fyra timmar. Ta fram minst 30 minuter före servering. Toppa gärna med färska bär.
Pajskalet till söta pajer

Pajskalet till söta pajer

Annons
banner-mataventyret-bok

15 Responses to Pappas fräscha tårta

Kommentera