Lesscarbs Lesscarbs
Mandelmusslor LCHF

Mandelmusslor LCHF

Riktigt härligt knaprigt och gott. Perfekt att fylla med vad du har hemma och vad som är i säsong. Blanda grädde och bär, grunda med bär och toppa med grädde, fyll med chokladkräm eller lemoncurd! Suveränt att ha i frysen och när du får gäster gräddar du av dem och serverar!

Till 15 stycken Mandelmusslor

  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosmjöl
  • 40 g smör
  • 1 äggvita
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk sukrin Gold (annan sötning går också bra)
  • Smör att pensla formarna med
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett skum.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna, och blanda ner i äggvitan.
  4. Tillsätt smöret och nyp ihop till en sammanhängande massa.
  5. Smält lite smör som du penslar formarna med.
  6. Dela degen i 15 delar och tryck ut i veckade mandelmusselformar (det har säkert mormor/farmor eller närmsta secondhand butik)
  7. Ställ in i frysen cirka tio minuter.
  8. Grädda 9-12 minuter, olika från ugn till ugn.
  9. Ta sedan ut musslorna ur formarna, ställ dem på ett galler och ställ in i avstängd ugn igen. Då torkar de lite till och blir krispiga även i botten på eftervärme. Jag lät mina stå inne cirka 15-20 minuter.

Servera med lemoncurd, eller fyll med min superenkla chokladdessert (1 sats räcker till ca 5 mandelmusslor) eller varför inte min kardemummasås med några färska bär?

Annons

5 Responses to Mandelmusslor LCHF

  • Hur menar du gräddar av dem? tänkte på om man ska ha dem i frysen halvfärdiga?

  • Hej! Det står att det ska vara ”1 mtsk sukrin Gold”. Ska det vara en msk eller en tsk?

    • Du kan köra på 1 msk, men vill du har lite tar du 1 tsk, men jag minns det som 1 msk. Jag brukar söta med ca 1/2 tsk lakritspulver till hela satsen. Funkar också bra, det tipsar jag om i min bok. Lycka till!

  • Hej!
    Det har nog smygit sig in ett stavfel, vad menar du med ”mtsk” där du skriver mängden på sukrin? Är det msk eller tsk?
    Gott Nytt År

    • Du kan köra på 1 msk, men vill du har lite tar du 1 tsk, men jag minns det som 1 msk. Jag brukar söta med ca 1/2 tsk lakritspulver till hela satsen. Funkar också bra, det tipsar jag om i min bok. Lycka till!

Kommentera