Mandelcrunch

Mandelcrunch – perfekt tillbehör vid oväntat besök!

Den här mandelcrunchen är otroligt knaprig och ett utmärkt tillbehör till lemoncurd, bär eller yoghurt. Och du kan med fördel förvara den i frysen, och snabbt ta fram den om du skulle få oväntat besök.

Mandelcrunch

Ingredienser till ca 5 dl:

Gör så här

  1. Vispa äggvitan bubblig.
  2. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
  3. Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande.
  4. Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
  5. Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns.

Ett tips är att du förvarar den färdiga mandelcrunchen i kylskåp en i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i crunchen, då håller den sig fräsch.)

Servera gärna med bär, min lemoncurd och en klick grädde!

4.3/5 (7 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Så god! Hur länge kan man ha den i kylen tror du? Tack för alla underbara recept ?

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök