LCHF-semlor

Lesscarbs LCHF-semlor

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

LCHF-Semlor. Version två. Mycket goda tyckte min kompis Etel som dissade min första version. (vilket jag också gjorde bör tilläggas) Det går ju inte att återskapa texturen som gluten ger i ”vanliga” semlor, men dessa blev väldigt goda! Även om man äter gluten- och sockerfritt smakar det toppen med en semla!

Lesscarbs LCHF-semlor

Ingredienser till 4 stora eller 6 små semlor:

Mandelmassa och grädde:

  • 2 dl mandelmjöl
  • Drygt 1/2 dl grädde
  • 1/2-1 msk sötning
  • 1-2 bittermandlar
  • 1 krm vaniljpulver
  • Grädde till semlorna, ca 2-3 dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitor, ägg och sötning vitt och fluffigt.
  3. Tillsätt yoghurt, grädde och smör
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  5. Låt svälla drygt 5 minuter.
  6. Forma 4-6 bollar, jag gör dem lite toppiga.
  7. Grädda ca 15-18 minuter.
  8. Låt svalna helt, under tiden kan du blanda samman allt till mandelmassan, vill du ha den lite lösare är det bara att du späder med vatten eller mera grädde.
  9. Skär av ett lock och gröp ur semlorna med en liten sked.
  10. Blanda inkromet med mandelmassan och fyll sedan igen hålet med mandelmasseblandningen.
  11. Vispa grädde som du toppar semlorna med. Lägg på locken.
  12. Vill du ha ”florsocker” kan du mortla lite sötning till en pulver, lägga i en tesil och pudra över.

LCHF-semlor  LCHF-semlor

LCHF-semlor

LCHF-semlor

Tips!

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

4/5 (22 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

24 kommentarer

Åh vad roligt att du redan hunnit testa! Har du någon bild du vill dela med dig av på facebook.com/lesscarbs.se? Kram!

Tänkte tyvärr inte på det men ska försöka komma ihåg när jag äter en nästa gång

Hej

Just nu är 4 större semlor i ugnen. Lyckades inte få de så toppiga men men. 😉 Vet du tiden på 4 stora? Satte 17 min men de hade inte ens fått färg. Satte 5 min till. Får se om det räcker. Vill inte få de för torra..
Tack för en bra blogg.. 🙂

Hej!

Håller med om att detta var ett väldigt bra semlerecept, då jag äter glutenfritt! Har letat med ljus och lykta efter ett som är gott! Glutenfria finns ju, en hel del recept på, har provat men fått slänga de flesta. Detta recept kommer jag absolut att använda flera ggr??! Bytte dock ut sötningen till kokossocker och hade medjooldadlar som sötning i mandelmassan! Tål inte sötströ och liknande för min mage. Funkar ju när man inte är 100% LCHF:are?! Jag fick faktiskt sju stycken, precis lagom stora.

Hej! Vad kul 🙂 Roligt att höra. Jag tycker att de är så enkla att svänga ihop! Härligt att man kan modda recpet efter sina preferenser, det gillar jag. Kram

Hej Fanny,
Tack för receptet. Du skriver 1-2 bittermandlar till mandelmassan. Menar du då hela mandlar som rivs till smeten eller droppar? 1-2 hela känns ganska mycket.

Kan man byta mandelmjölet mot nåt annat? Tål inte mandlar. Tänkte byta ut mandlarna i mandelmassan mot cashewnötter.

Kan jag byta ut sötströ mot lucumapulver och vet Du om jag ska ta lika mycket? Jag tål ingen form av socker…

Lucumpapulver är också sött. Så jag antar att du inte kan äta det heller? Kan du inte hoppa över all typ av sötning? Kram!

Hej,
Har du använt sötströ/stevia som sötningsmedel? Gissar att mängden bör ökas om jag vill använda sukrin som sötning i så fall.

Jag utgick från det här receptet och provade baka lussekatter. Uteslöt sötning och pofiber. Använde 2 dl mandelmjöl och la till 0,5 dl mandelmjöl. Det blev så jävla gott! Och blötte händerna mellan var lussekatt. Godast samma dag men funkar i brödrosten dagarna efter. Familjefavorit!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök