Lesscarbs Lesscarbs
Krämiga choklad- och kokosbollar – när man vill unna sig något!

Krämiga choklad- och kokosbollar – när man vill unna sig något!

Detta blev som en blandning mellan kokosboll och tryffel. Enkel och god. Perfekt att ha i frysen och ta fram en liten stund innan den ska ätas.

 

Choklad- och kokosbollar

 

Ingredienser till ca 15st:

  • 50 g choklad minst 70 % (såklart helst sockerfri)
  • 50 g kokosgrädde
  • 25 g smör
  • 50 g kokosflingor + lite att rulla i.

 

Gör så här

  1. Smält samman chokladen, kokosgrädde och smör i vattenbad. Rör tills du fått en jämn smet.
  2. Blanda ner kokosflingorna och ställ svalt ca 20 minuter.
  3. Forma sedan bollar och rulla i kokosflingorna. Förvara i frysen.

 

Om du vill kan du tillsätta lite lakritspulver/pepparkakskrydda/några droppar smaksatta steviadroppar i smeten.

 

Choklad- och kokosbollar

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in mina chokladtryfflar

Annons
annons-lesscarbs

Kommentera