Lesscarbs Lesscarbs
Kokospannacotta med jordgubbsglass (fri från sötning och mejeri)

Kokospannacotta med jordgubbsglass (fri från sötning och mejeri)

Barnen älskade detta. Dock våra två avsockrade barn och deras kompis som också äter sockerfritt. Vi vuxna diggade också. Detta är en sommarfavorit, och enkel att arbeta vidare med. Låt det väl smaka!

Till sex personer:

Pannacottan

  • 3 gelatinblad
  • 500 ml kokosmjölk
  • 1 tsk vaniljpulver

Glassen

  • 250 gram frysta jordgubbar (välj helst eko eftersom jordgubbar oftast besprutas kraftigt)
  • 1 dl kokosgrädde/mjölk
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Lägg gelatonbladen i blöt minst 5 minuter.
  2. Värm kokosmjölken och vaniljpulvret i en kastrull, tillsätt gelatinet, rör om så allt gelatin löser sig.
  3. Sätt gärna kastrullen i ett vattenbad och få ner temperaturen till runt 20 grader innan du fördelar pannacottan i formar, på så sätt kommer vaniljen fördelas bättre i pannacottan, annars hamnar all vanilj i botten.
  4. Låt stå i kylen cirka 3 timmar.

(Om du vill söta pannacottan skulle jag testa med 1 tsk valfri sötning, eftersom kokosen är söt i sig behövs inte särskilt mycket)

Glassen:

  1. Kör de frysta jordgubbarna i matberedare till ett ”jordgubbssnö”, alltså finfördelat.
  2. Tillsätt kokosgrädden/mjölken och vanilj och kör till du fått en glass.

(vill du söta här skulle jag testa med någon/några nypor sötning, beroende på bärens sötma, du kan också välja lakritspulver som naturlig sötning)

Annons
annons-lesscarbs

2 Responses to Kokospannacotta med jordgubbsglass (fri från sötning och mejeri)

  • Skulle vara trevligt om man bara fick det aktuella receptet när man klickar på Print – inte allt runt omkring, allas kommentarer etc.
    Detta lilla recept blev fem hela A4-sidor när det hade räckt med 1-2.

    • Det är på gång med nya versionen av sidan som kommer i juni. Så länge markerar du texten du vill skriva ut, välj arkiv>skriv ut>skriv ut markering så får du bara det du markerat. Kram!

Kommentera