Naturlig nutella

Hemmagjord Nutella – Farligt gott och enklare än du tror!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore och Bagaren och Kocken

Hemmagjord Nutella med lite extra salt tycker jag personligen är bland det godaste som finns! Egentligen är jag ingen stor chokladmänniska, men det är något med nötter + choklad som gör det så magsikt. Det är dessutom väldigt enkelet att göra och du anpassar det söta efter tycke och smak. 

Hemmagjord Nutella svänger du enkelt ihop om du har en bra matberedare. Ju bättre den är desto snabbare går det. Jag har köpt en ny maskin som innehåller blender, matberedare och bullets. Alla delar går att ta loss oss köra i diskmaskinen om man vill. Stort plus är att både blender och matberedare har dubbla knivar, vilket gör det effektivt att använda den. Den heter Nutri Ninja Auto-IQ Blender. Rekommenderas varmt. Köpte nyligen en till min mamma i present och hon blev så tagen av gesten, men också hur grym maskinen var och hur lyxig den kändes. Tyvärr finns inte längre denna fantastiska blender, men jag har gjort ett stort test och hittat en bra ersättare. Läs mer här

Hemmagjord Nutella

Jag använder i detta fall kokossirap som sötning, men honung, Yacon sirap eller fibersirap fungerar också. Glöm inte att kolla om jag har någon rabattkod hos Bodystore denna vecka på min sida för erbjudanden och rabatter.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg hasselnötterna på plåten och ställ in i ugnen cirka 10 minuter, skalet ska börja spricka och lossna, då brukar de vara perfekt rostade. Annars testar du enkelt en genom att dela den och se så att den är gyllene.
  3. Lägg nötterna i en handduk och krama/knåda så skalet lossnar.
  4. Placera nötterna i en matberedare och kör länge! Peta ner från kanterna och fortsätt mixa. Många tips finns i min video som jag länkar precis här nedan. Men du ska helt enkelt bara vara tålmodig och mixa, mixa, mixa tills du har en rinnande konsistens. Svårt att säga exakt tid eftersom vi förmodligen inte har exakt samma maskin.
  5. När det är väldigt löst och rinnigt tillsätter du sötning, kakao och salt. Är det första gången du gör detta kan du ju testa dig fram. Just eftersom du tillsätter torrt pulver är det väldigt viktigt att du har mixat nötsmöret väldigt länge. Mixa några varv till. Sedan är du klar! Grattis <3

Tips!

  • Se gärna min IGTV-video där jag gör nötsmör. Det fungerar ju på samma sätt oavsett nöt.
  • Hemmagjord Nutella blir lite fastare än den man köper, men jag tycker inte att det gör något. Ett sätt att få den lösare är att istället för flytande sötning och kakao så tillsätter du smält choklad. Jag skulle säga att ca 50 gram är en bra början.
  • Här är ett samlat inlägg – Göra nötsmör. Jag tycker att det är supergott att ha lite nutella eller nötsmör på en smoothie, här finns många olika varianter att testa i mitt stora smoothieinlägg.
Hemmagjord nutella
Rustade nötter redo att knådas.
Hemmagjord nutella
Knådade och klara och sedan placeras dem i mixern.
Hemmagjord nutella
Tillsätt sötning och kakao (och salt såklart)
Hemmagjord nutella
Mixa igen!
Hemmagjord nutella
Ska bara smaka lite, alltså superjättelite… hehe
4/5 (78 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

6 kommentarer

Tack för alla dina fina recept! Jag har precis fått hem en likadan mixer som du har och älskar den, tusen tack för tipset! Givetvis var jag tvungen att göra detta receptet något av de första jag gjorde ??. Dock blev min nutella väldigt besk från hasselnötterna. Blir din också det? Det kanske bara är normal mängd beska men att jag inte gillar det ? Finns det något trix för att avhjälpa det tro? ?

Haha åh vad roligt att höra! Superkul att du lämnar en kommentar! Det kanske skiljer mellan nötter och nötter? Jag använder eko och har inte märkt det. Eller rostade du nötterna för hårt kanske? Så de blev lite brända och därmed beska? Jag skulle testa att rosta mildare nästa gång. 🙂

Hej! Tack för dina fina recepter. Jag testade denn nutella idag och när nötterna blev lösa i konsistensen tillsatte jag kakao och sötning. Efter bara några varv i matberedaren blev massan väldigt tjock och fast. Jag försökte lösa upp den med lite kokosolja och vanlig olja men det hjälpte inte. Nu har jag en massa som inte går att breda på en macka. Något förslag för att rädda min nutella?

Du skulle förmodligen ha kört ännu längre ändå. Jag skulle testa att mixa allt igen, länge. Och hoppas att lite mer fett släpper från nötterna. Annars får du använda den i smoothie eller nått sånt som tillbehör 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök