Lesscarbs Lesscarbs
Fannys rabarberpaj

Fannys rabarberpaj

Det roliga med den här rabarberpajen är fyllningen som är syrlig, len och krämig. Det blir ofta en ny upplevelse för min gäster, då de tänker rabarberpaj = smulpaj men möts av något annat.

 

 

Rabarberpaj

 

Ingredienser till pajbotten:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk sötströ
  • 50 g smör
  • 1 ägg

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser till pajbotten och tryck ut i en springform ca 24 cm och ställ in i frysen tills den blivit hård.
  3. Förgrädda sedan i ca 5-7 min.

 

Ingredienser till fyllning:

  • 1 liter rabarber
  • 0,5 dl-1 dl sötströ (detta tycker jag varierar kraftig beroende på hur syrliga rabarbern är, vissa gånger har jag 2 msk, ibland mer, vill man inte söta så mycket kan man koka rabarbern någon minut för att få bort det allra suraste)
  • 6 msk smält smör
  • 3 ägg

 

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till en slät kräm i en matberedare.
  2. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i samma temp 25-30 min, pass på så kanterna inte bränns.
  3. Fyllningen ska ”stanna” även i mitten, det kan ta kortare/längre tid beroende på form och ugn. Låt svalna.
  4. Vispa grädde som du smaksätter med vaniljpulver.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet, kolla in min smulpaj

 

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

rabarberpaj

Annons

9 Responses to Fannys rabarberpaj

  • Vilken grym sida! Tack för inspirationen. I receptet ovan skriver du i delen om fyllningen ”0,5 dl-1 dl sötströ (detta tycker jag varierar kraftig beroende på hur syrliga rabarbern är, vissa gånger har jag 2 msk, ibland mer…”

    Här blir jag fundersam, det är ju rätt stor skillnad på 0,5 dl-1dl och 2 msk..? Kan du förtydliga? Sedan undrar jag om du har ett hum om ungefär vad 1 liter rabarber väger?

    Tackar!!/Christian S

    • Tack själv!

      Ja men verkligen det är stor skillnad. Men om du smakar en rabarber och den är som de brukar galet sur, skulle jag sikta på 0,5-1 dl, och de jag smakade på precis när de tittat upp ur jorden var inte alls sura! Då räckte 2 msk. 🙂 Hoppas att det blev lite klarare.

      Jag skulle gissa att 1 liter väger ca 500 gram, men jag vågar inte sätta min högra hand på det. 🙂 Lycka till!

  • Tack Fanny för ett bra recept! Första gången jag bakat i år och det fick bli denna kaka. 🙂
    Jag smaksatte degen med vaniljpulver och nymortlad kardemumma – det blev en fin smakbrytning.

  • Tack för detta! Vilken paj!!!! Hade kunnat skippa pajskalet och bara äta krämen rå, jisses vilken goding!!

  • Hej tack för en grym sida Hur mycket björksocker hade du tagit istället för Sötströ?

Kommentera