Lesscarbs Lesscarbs
Ostpanerade ägg

Ostpanerade ägg

Ostpanerade ägg är så otroligt gott! Hela familjen m-ar i kör. Krispig ost, mjukt ägg och i bästa fall rinnande till krämig äggula i mitten.

Till 2 ostpanerade ägg:

  • Smör till stekning
  • Några ostskivor
  • 2 ägg

 

Gör dina ostpanerade ägg så här:

Använd en stekpanna med non-stick beläggning.

  1. Smält smör i pannan och lägg hyvlade ostskivor bredvid varandra, tänk lite större än ett stekt ägg.Låt osten smälta och börja bubbla.
  2. Knäck ägget på osten. Om lite ägg rinner utanför osten ”skrapa upp det” mot äggulan så hela ägget ligger på ost.
  3. Låt steka på medelvärme några minuter tills osten börja bli gyllenbrun. Är du för snabb fastnar osten på den kalla stekspaden.
  4. Lägg på några ostskivor på toppen och vänd, stek även den sidan gyllenbrun.
  5. Servera som de är, med smetana, örter, pesto eller något annat gott du brukar ha på omelett.

 

Annons
annons-lesscarbs

21 Responses to Ostpanerade ägg

Kommentera