LCHF-bröd

11 LCHF-bröd och goda tillbehör

Jag fick ett önskemål om ett inlägg där jag samlar alla mina LCHF-bröd och tipsar om goda pålägg och liknande. Det var ju en underbar idé! Här kommer det. Har du förslag på inlägg tipsa mer än gärna här eller på Facebook.

11 st LCHF-bröd

De fem första bröden går bra att frysa och rosta.

Mejerifria pofiberbröd

Barnens favoriter, jag tycker också att dessa är kanon! Helt klart favoriter just nu!

pofiberbrod

Lesscarbs snabba bröd

(väldigt populärt, du kan byta mandelmjölet mot sesammjöl eller annan nötmjölssort om du vill variera smaken) Gör det platt eller som här nedan mindre bullar.

Lesscarbs snabba bröd
Lesscarbs snabba bröd

Nöt- och fröbröd

Detta bröd tycker jag är så gott! Lite grövre känsla med god nötig smak. Underbart med salami på.

Nöt- och fröbröd LCHF
Nöt- och fröbröd, mitt favoritbröd!

”The bröd” By Maria Emmerich

Fiskburgare med ingefära och chili

Väldigt luftigt, lite krispig yta.

Det brödiga brödet

Detta är ett mellanting mellan Lesscarbs snabba bröd och nöt- och fröbrödet.

Brödigt bröd
Det brödiga brödet

Enkelt microbröd

Snabbt och enkelt som ska ätas direkt. Eftersom det inte innehåller vätska blir det väldigt torrt om det får stå.

Enkelt microbröd
Ibland gör jag dubbel sats av dessa som scones!

Microbröd med frön

Lite mer tuggmotstånd än brödet ovan

Microbröd

Microbröd med oliver

Ibland är det där lilla extra saltet så smarrigt!

Microbröd med oliver LCHF – Glutenfritt bröd

Focaccia

Så gott till soppa eller varför inte som picknickmat? Eller till brunchen! Detta går också bra att frysa!

lchf-focaccia

Grundrecept sesamknäcke

Du kommer att få flera förslag på smaksättning

Grundrecept Sesamknäcke

Fröknäcke

Alla har vi vår version på fröknäcke, detta är mitt med mindre linfrön eftersom min mage inte gillar dem så mycket (har IBS)

Knäckepizza LCHF

Andra favoriter som jag använder som bröd:

Mer som wraps/tunnbrödsrulle-style:

Förslag på goda toppingar kommer här:

4.7/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

7 kommentarer

Hittade hit från Kostdoktorn.
Jag får återkomma och hämta matinspiration.
Det finns mycket gott ser jag.

Har nyss köpt din och Martinas kokbok och hoppas kunna få idéer om maträtter. Jag har Martinas 2 böcker, sedan en längre tid tillbaka, KETO receptboken och ”Informationsboken KETO” med en del recept. Gillar dem och tror att även min beställda /köpta bok ska kunna hjälpa mig.

Är allergisk mot allt, känns det som. Men olika kött, fisk kan jag äta med variation. Kolhydrater (inte ens blomkål m.m. med så lite kolhydrater. och ”tillsatser” av alla slag går inte. Har mag/tarm besvär.
Inte heller mejerivaror. Grädde, nja. Magen sväller, men jag använder det och smör när det behövs. Rapsolja är tveksamt, ibland,
har jag läst att de maler ihop med nötter eller annat allergen och personer blivit sjuka. Men rapsolja lär ju vara ”farligt” också.
Är allergisk mot olivolja (oliver). Nickelallergi, och reumatism, ja då försvinner spenat. Baljväxter är nej, nej. Utslag, klåda.

Kan ni hitta på en receptbok, som utesluter allt jag inte tål, så är jag den första, som vill köpa den! Var så säker.

Hej och Tack för härliga recept och bra tips! Ett tips från Carita Porsetun : om du inte tål nötmjöl kan du byta mandelmjöl ” rakt av ” med melonkärnmjöl! Du kan köpa melonkärnor, men du måste själv mala till mjöl.
Gott Nytt År
Kerstin Karlsson

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök