Lakritsyoghurt med ingefärsblåbär

Lakritsyoghurt med ingefärsblåbär

Categories Lchf Frukost

Jag har snöat in lite på kombinationen lakrits och ingefära. Det gör egentligen inte så mycket eftersom det är så vansinnigt gott! Här till en lyxig frukostyoghurt eller som en fräsch dessert. Dessutom bara älskar min son detta, vilket såklart känns toppenkul!

Till tre mindre glas:

  • 1/2 dl cream fraiche/smetana (grädde 40 % funkar också bra)
  • 1 dl turkisk/rysk yoghurt
  • 1 krm lakritspulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl frysta blåbär + 1/2 dl frysta blåbär
  • 1 bit ingefära ca 2×2 cm
  • En skvätt vatten (max 1 msk)

Gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienser till yoghurten, och fördela i glas.
  2. Värm 1 dl blåbär med ingefäran som du finriver, och lägg till en liten skvätt vatten.
  3. Låt puttra på svag värme några minuter. Gärna så att vattnet kokar bort (vi tillsätter vattnet för att bären inte ska bränna fast).
  4. Lägg sedan ner den resterande 1/2 dl blåbär i de uppvärmda blåbären, och lägg över yoghurten. Klart att servera.

Tips: Detta blir supergott att toppa med min lakrits och ingefärsgranola!

Hej! Jag älskar mat och matlagning, och vill med Lesscarbs.se inspirera, hjälpa och underlätta andras vardag. Se mer om mig eller signa upp för mitt nyhetsbrev.

1 kommentar om “Lakritsyoghurt med ingefärsblåbär

  1. Fanny
    Det låter otroligt gott.
    Har ju skrivet innan att granolan med lakrids o ingefära alltid finns hemma hos oss. Nu sist gjorde jag den med kardemumma, som omväxling men idag gör jag favoriten igen.
    Tack för din inspiration.
    Hälsningar Agneta Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.