Lesscarbs Lesscarbs
Kesoplättar – LCHF-plättar i ugnen, enkla och goda

Kesoplättar – LCHF-plättar i ugnen, enkla och goda

Kesoplättar är magiska! Jag älskar dessa underbara påfund. Kalla/varma, med bär, grädde eller istället för mackor. De går att variera i oändlighet. Superenkla att göra, och perfekta att ha en laddning i kylen!

Kesoplättar är ett superenkelt, gott och användbart. Du kan äta dem kalla eller varma. Och de håller någon vecka i kylen. Du kan krydda smeten med örter, saffran, kardemumma, kanel, vanilj eller mixa i blåbär. Det vanligaste är att man steker dem i rikligt med kokosolja/smör eller liknande, men det kan vara svårt att få till själva stekningen om man är ovan med husken. Därför testade jag att göra dessa godingar i ugnen och det blev hur bra som helst. Verkligen en hitt. Jag har använt mig av detta tillvägagångssätt i fler år, och jag har fått många kommentarer att det är så smidigt och praktiskt.

Kesoplättar – receptet

Ingredienser till ca 10-12 plättar

  • 250 g keso (cottage cheese)
  • 2 ägg
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Mixa alla ingredienser med en stavmixer, låt svälla några minuter.
  3. Klicka ut på bakplåtspapper
  4. Grädda plättarna cirka 20 minuter.

Svårare än så är det inte. Detta klarar vem som helst, det lovar jag 🙂

Tips

Sött – Väldigt gott att servera med min kardemummasås, rabarberkompott och/eller tinade bär gärna med en klick grädde eller kokosgrädde.

Salt – Toppa med tomat, mozzarella, kalkonskivor, mandelpesto, pumpapesto, ost och grönsaker.

Fisk – Toppa med romsås, skaldjur, avokado, ägg, rökt lax.

Pizza – Du kan också använda dessa som mina pizzor! Bred på tomatpuré och det du gillar att ha på en pizza och in i micron/ugnen så osten smälter.

Hur äter du dina kesoplättar? Lämna gärna en kommentar. Det är så roligt att ta del av hur ni använder och utvecklar de recept jag delar.
Hoppas att det ska smaka.

Kram Fanny.

Kesoplättar

Annons
banner-mataventyret-bok

31 Responses to Kesoplättar – LCHF-plättar i ugnen, enkla och goda

Kommentera