Lesscarbs Lesscarbs
Enkelt microbröd

Enkelt microbröd

Detta microbröd tycker jag personligen blev hur bra som helst – och det tar endast 2 minuter i micron! Pofibret tycker jag gör att det smakar mycket brödigare än om man bara tar mandelmjöl.

Det här receptet på microbröd är omtyckt. Så här skriver min läsare:

Tack för receptet, jag absolut älskar brödet! – Jenni

Till ett bröd:

  • 30 g smör (eller kokosolja)
  • 1 stort ägg
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Blanda samman ingredienserna.
  3. Lägg en bit bakplåtspapper på en tallrik och forma till ett bröd.
  4. Lägg in i micron full effekt (min når 600w) i ca 2 min. Brödet ska vara av samma konsistens rakt igenom. Anpassa gräddningstiden efter hur stark din micro är, det vill säga testa dig fram!

 

Annons
banner-mataventyret-bok

40 Responses to Enkelt microbröd

  • Hej!
    Var skeptisk till ditt microbröd (har provat liknande som smakat apa) men jag provade igår. Riktigt, riktigt gott faktiskt så det blev ett i morse också =D
    /Magdalena

  • Eftersom jag inte använder micron längre, undrar jag om någon pövat i vanlig ugn.

  • Jag brukar undvika LCHF-bröd eftersom de ofta gör mig besviken, och särskilt mikrobröd eftersom de inte alls brukar motsvara mina förväntningar. Men nu mådde jag lite illa efter fettkaffet och kände att jag lite snabbt ville ha något att tugga på och jag blev glatt överraskad över hur likt scones de här smakar, Med en stor klick Bregott och en ostskiva blev det ju fantastiskt gott. Det här brödet blev alltså inte heller alls vad jag tänkt mig i brödväg, det blev mycket bättre =D

  • Trodde väl aldrig att det skulle bli bröd av det där kladdet jag hade på tallriken och dessutom på 2 min men det blev det och gott var det också. Hade bara hasselnötsmjöl hemma. Det vart riktigt smarrigt

  • I övrigt en väldigt trevlig sida med massor av tips … tack <3 <3

  • Hej! Jag undrar en mer generell fråga. Om man tänkt börja äta glutenfritt, vad bör man införskaffa (basic) för att så lätt som möjligt kunna starta? Och vart köper man pofiber till exempel. Har försökt köra glutenfritt men efter 2-3 veckor så tappar jag lixom orken att anstränga mig för att hitta saker att äta och jag går omkring vrålhungrig.

  • Hej!

    Jag tänkte testa detta bröd nu..men har inget mandelmjöl hemma. Har majsmjöl och vanligt GFmjöl.. Lailas och Finax. Går det att ersätta tro? Mängden densamma?

    /Carin

    • Det vet jag inte, inget av det ingår i LCHF/lågkolhydratkost/Paleo så jag har ingen erfarenhet av det, men det borde ju gå! Testa så vet du, berätta gärna hur det blev och lycka till! 🙂

  • Hej.

    Tack för receptet, jag absolut älskar brödet! 🙂
    Jag undrar ifall man kan frysa in brödet?

    /Jenni

    • Det vet jag faktiskt inte, kan tänka mig att det blir väldigt torrt eftersom det inte är så mycket vätska i. Kanske bäst att göra när man väl är sugen? 🙂

  • Hejsan! Låter spännande med microbröd. Men hur många kolisar är det i?
    Hälsningar/Jas

    • Lägg in alla ingredienser i kostbevakningen.se eller väg allt och räkna ut genom att se vad varje ingrediens innehåller. Hälsningar Fanny

  • Sjukt gott bröd. Gjorde dubbelsats o sen massvis med smör på…. mmmm gottgottt

  • Alternativ till mandelmjöl?
    Tål tyvärr inte mandel 🙁

  • Hej, äter detta bröd och blir djndermätt, gott med ost eller sänka! 😊 Jag undrar dock hur många kalorier hela receptet innehåller?

  • Har du prövat o steka detta bröd ?

  • Har gjort detta bröd några morgnar nu – gott, enkelt och snabbt! Har testat att ha i lite kryddor – fänkålsfrön och kummin och det blir supergott! Idag hade jag även i lite gurkmeja 🙂

  • Har du provat med kokosmjöl istället för mandel? Tänkte att det kanske är mildare i smaken nu när jag ska introducera lowcarb bröd till familjen! 😉

    • Då brukar man behöva tillsätta mer vätska. Det kan ju bli ännu sötare i smaken om inte annat, vilket kanske inte uppskattas om det ska vara bröd. 🙂

  • Jättegott alternativ till ”falska mannagrynsgröten” som jag oftast äter annars 👍 jag slängde i lite linfrö,solrosfrö samt chia. Blev superbra! Mums och tack för bra blogg. Mvh Camilla

  • Utan micro????
    Gärna recept

  • Farligt gott, tack snälla för receptet 😘

Kommentera