Det brödiga brödet

Det brödiga brödet

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Det brödiga brödet – ”Det var ju det brödigaste brödet du någonsin gjort” sa min man Zarko. Han är annars inte ett överdrivet stort fan av LCHF-bröd-”Jättegott” tyckte farfar. Går snabbt att göra, frysa och rosta.

Till 6 stora bitar av det brödiga brödet,
eller hellre 12 mindre:

Gör så här:

  1. Mixa mandlarna och pumpakärnorna fint i en matberedare.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna.
  3. Vispa ihop äggvitor och yoghurt. Blanda sedan samman alltsammans.
  4. Tryck ut till en platt kaka ca 15×20 cm.
  5. Grädda i 200 grader ca 12-15 minuter.

 

Brödigt bröd

 

3.6/5 (65 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

12 kommentarer

Hej!
Va kul med ett bröd som är ”brödigt” 🙂 . Annars tycker jag oftast att man får lov att käka något som mer liknar skumgummi …. Men en fråga. Kollade på Pofibrer på nätet å där stod det att det var torkade fibrer från potatis. Innehåller det inte mycke kolhudrater då?
Å så passar jag också på att tacka för en väldigt inspererande blogg 🙂
Hälsningar Carina

Ja det håller jag med om! Därför bakar jag oftast med äggvitor också. Pofiber är fjäderlätt. Hela förpackningen väger 170 gram och det är många dl i varje påse. 1 dl väger drygt 10 gram så det blir lite drygt 1 kh per dl. Pofiber innehåller 12 kh/100 gram. Därför är den LCHF-godkänd. 🙂 Och tack för dina fina ord. Det värmer.

Hur mycket det blir beror mest på hur du maler mandlarna. Jag tog en sväng till köket och mätte att 100 gram mandlar blir ca 1 dl. Om du använder en matberedare så blir mjölet kompakt, och använder du en mandelkvarn så blir den luftig.

Jag tror att det blir ungefär lika mycket mandelmjöl från matberedaren och något mer (alltså lite mera luft) från kvarnen. Hoppas detta var svar på din fråga! Vad ska du baka? <3

Hei, og takk for fine råd!! Alltid morsomt å lese din blogg?
Kan man bruke créme fraîshe i stedet for tyrkisk youghurt?
I tilfelle, hvor mye c.f tilsvarer 1 dk youghurt.
Hilse Mariann

Tack! 🙂 Ja, du kan använda vilken mejeriprodukt eller kokosmjölk/grädde du vill, och du tar samma mängd som c.f. 🙂

Detta är ju SÅ gott! Gjorde med hasselnötter o det funkade men godare med mandel mums!

Hej underbara inspiratör! Min fråga är. Blir det samma effekt om man användet havre fraiche eller havre yoghurt tro? Det är det jag har hemma. Eller har du något tips på annat utan mejeri? Jag har slutat med mejerier ?

Kan jag använda nått annat än pumpafrön?
Har ingen matberedare att mala/krossa frön med just nu

Den blev god men lite torr, kan jag ha mer yoghurt och göra den mindre torr??

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök