Lesscarbs Lesscarbs
Chiapudding med citron och blåbär – superkombo!

Chiapudding med citron och blåbär – superkombo!

Chiapudding med citron och blåbär Jag älskar chiapudding. Jag älskar citron. Jag älskar blåbär. Vilken kombo!

Chiapudding med citron och blåbär

 

Ingredienser till 4 små/2 stora puddingar: 

  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk grädde
  • 4 msk chiafrön (jag hade risenta, olika frön tenderar att suga upp olika mycket vätska)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk citronzest (ekologisk citron)
  • 4 msk frysta blåbär

Gör så här

  1. Blanda samman allt utom blåbären så det blandar sig ordentligt.
  2. Sedan lägger du i blåbären och fördelar i valfria skålar.
  3. Låt stå och dra minst tre timmar, men gärna över natten.
  4. Klart!

 

Tips!

Gillade du det här receptet?

Se då till att även kolla in min chiapudding med ingefära och vanilj

 

 

Annons
annons-lesscarbs

3 Responses to Chiapudding med citron och blåbär – superkombo!

  • Hej!
    Tack för all inspiration du ger!
    Har en liten fråga….Jag gjorde chiapudding efter ditt recept igår och idag när vi tog ut dom ur kylen och skulle äta dom så var det bara ”pudding” i botten och väldigt mycket vätska ovanpå. Vad har jag gjor för fel tror du? Använde risentas frön. Smaken var mums 🙂
    // Henrietta

    • Hej Henrietta! Rörde du om ordentligt så alla frön blandades med vätskan? Det du beskiver hände mig första gången jag gjorde den enligt ett annat recept. Då var den lös redan när jag la den i formarna. Sedan insåg jag att man måste röra ordentligt innan. och det kan vara bra att låta den stå framme en stund och suga vätska, då har du chans att reglera vätskan direkt/strö i lite mera frön om de inte gör som du vill att de ska göra. Stor kram till dig!

  • Tack så mycket för svaret! Ska testa med att låta den stå en stund innan jag häller upp den =)
    Kram

Kommentera